Petri Ikkelä

PETRI IKKELÄ

Petri Ikkelä, harmonikka-, concertina- ja bandoneontaiteilija, on suurelle yleisölle TV:stäkin tuttu etenkin Tangomarkkinoiden suuresta orkesterista, jossa hän on ”kalastellut” soitollaan jo neljällä eri vuosikymmenellä uusia tangokuninkaallisia Suomeen ja ollut muutenkin hyvin näkyvästi esillä Suomen musiikkielämässä freelancer-muusikkona, musiikin opettajana, sovittajana, säveltäjänä sekä kapellimestarina erilaisissa kokoonpanoissa viihteen, klassisen ja kansanmusiikin alueella. Petri Ikkelän pioneerityö argentiinalaisen tangon ja siitä vaikutteita ottaneen uuden suomalaisen tangon parissa on ollut erityisen merkittävää.

Petri tekee yksin ja eri kokoonpanojen kanssa musiikkiesityksiä eri tilaisuuksiin, kuten häät, harjannostajaiset, hautajaiset, risteilyt, erilaiset teemakonsertit, syntymäpäivät,juhlatilaisuudet, yritysjuhlat, konsertit, tanssit, kirkkokonsertit, taustamusiikki jne. Esitettävä ohjelma sovitaan tilaajan toiveiden mukaan, jolloin musiikinlajit voivat vaihdella kansanmusiikista klassiseen, salonkimusiikista viihteeseen, perinteisestä argentiinalaisesta tangosta tango nuevoon, slaavilaisesta musiikista lattareihin, ranskalaisista chanson- ja musette-musiikista oktoberfestmusiikkiin, ikivihreistä poppiin, tanssimusiikista ties minne – ja kaikki vieläpä samassa tilaisuudessa, jos niin halutaan. Koska Petri on ns. ”multihanuristi”, on esityksissä mahdollista kuulla tavallisen perinteisen harmonikan lisäksi myös harvinaisempia harmonikansukuisia soittimia, kuten bandoneonia, 1-2-3-rivisiä diatonisia harmonikkoja, concertinaa ja accordinaa.

Nykyisin Petrille erityisen läheisiä yhteistyökumppaneita ovat mm. Jorma Uotinen, Trio Avec, Taljanka, Lohjan Poijjaat, Oktoberfest-orkesteri Oivaset, Cuarteto Perelló, Soittavat Ikkelät – Merja ja Petri, Veera Railio... . Kokoonpanot voivat vaihdella yhdestä soittajasta, kahteen, trioon, kvartettiin, kvintettiin, sekstettiin ja vieläkin suurempiin kokoonpanoihin aina bigbandiin tai sinfoniaorkesteriin saakka.

Miten haluatte – täältä se löytyy!

Petrin voi tilata tilaisuuksiinsa joko suoraan häneltä itseltään tai sitten eri ohjelmatoimistojen kautta.

Petriltä voi myös tilata sovituksia eri koonpanoille sekä soittotunteja.

Kokoonpano: Solisti

Genret: Tanssimusiikki, Taidemusiikki, Viihdemusiikki, Etno / kansanmusiikki, Jazzmusiikki, Popmusiikki

Alueet joissa esiintyy: Lappi, Länsi-Suomi, Etelä-Suomi, Oulun lääni, Itä-Suomi, Ahvenanmaa

Yhteystiedot

petri.ikkela@gmail.com

0405584588

www.petri-ikkela.info

Tule mukaan toimintaan!