Yhä useampi löytää tiensä Haitariputiikkiin

23.2.2022

Yhä useampi harmonikan harrastaja ja ammattilainen löytää tiensä Suomen Harmonikkainstituutin viime vuonna avaamaan Haitariputiikkiin. Harmonikkainstituutti ja Harmonikkaliitto toimivat toistensa yhteydessä Ikaalisten Hanuritalossa.

Haitariputiikki on Suomen Harmonikkainstituutin verkkokauppa, joka tarjoaa laajan valikoiman harmonikkamusiikin nuotistoa, kirjoja ja äänitteitä. Myynnissä on sekä instituutin omia julkaisuja että useiden muiden toimijoiden tuotteita.

Haitariputiikki palvelee harmonikkamusiikin harrastajia ja ammattilaisia, opettajia ja opiskelijoita. Tarjolla on laaja valikoima oppimateriaalia eri vaikeustasoille ja eri ikäryhmille. Myös korkealaatuisten ulkomaisten julkaisujen määrä kasvaa valikoimassa jatkuvasti.

Myös yllä olevaan kuvaan liittyvä Janne Valkeajoen debyyttilevy Magnus Lindbergin harmonikkateokset CD löytyy Haitariputiikista.

Janne Valkeajoen debyyttilevy on tärkeä merkki­tapaus suomalaisen musiikin levytyshistoriassa. Lindbergin musiikin laaja maine antaa täl­le erityisen ulottuvuuden jopa maailmanlaajuisesti. Levyn myötä Janne Valkeajoki on nousemassa suomalaisen tai­teen kentällä kovaan kansain­väliseen ammattilaisluokkaan.

”Harmonikansoittaja ja kapellimestari. Näin esittäytyy Janne Valkeajoki, jonka debyyttilevy ilmestyi viime vuonna. Vasta äänitykset valmiiksi saatuaan Janne tuli ajatelleeksi, että olisi voinut ensilevykseen jotain helpompaakin valita. Hän nimittäin levytti Magnus Lindbergin neljä järkälemäisen isoa ja vaikeaa teosta harmonikalle. Nuorella ammattilaisella on monta muutakin rautaa tulessa. Suomen Kulttuurirahaston kolmivuotinen työskentelyapuraha mahdollistaa aikaa vievien isojen projektien tekemisen.”
Haitari.fi 1-2021

Kuva: Pietari Purovaara

 

Kerro artikkelista muillekin

Tule mukaan toimintaan!