Harmonikansoiton Suomen Pelimannimestaruuskilpailut

07.06.2024

Ikaalinen

Tule seuraamaan Harmonikansoiton Suomen Pelimannimestaruuskilpailuja perjantaina 7.6.2024 klo 10 alkaen. Tapahtumapaikka on Ikaalinen Spa (Huvilatie 2, Ikaalinen). Pelimannimestaruuskilpailujen ympärille rakentuu kaksipäiväinen pienoisfestivaali Ikaalisten Haitarikesä.

Pelimannikisoissa soitetaan suomalaista musiikkia, polkkia, jenkkoja, valsseja, masurkkoja, polskia jne. Mukana ovat sekä 1- ja 2-rivisen että 5-rivisten harmonikkojen parhaat taitajat. Pakollisena kappaleena polkka, mutta toisen kappaleen voi valita vapaasti eri tanssilajien sävelmistä.

Folk-sarjaan voi osallistua vapaalla ohjelmistolla. Siinä soittimena voi olla vähärivinen, 5-rivinen tai pianoharmonikka. Folk-sarjassa ei ole ikärajaa. Ohjelmistona voi soittaa uutta kansanmusiikkia tai maailmanmusiikkia tai omia, modernejakin kansanmusiikkisävellyksiä.

Pelimannimestaruuskilpailut on järjestetty keskeytyksettä vuodesta 1972 lähtien. Pelimannimestaruuskilpailut ovat Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty harmonikkakilpailu.

Tapahtuman järjestää Suomen Harmonikkaliitto.

Liput täältä

Tule kisaamaan

Aika: Perjantai 7.6.2024 klo 10.00
Paikka: Ikaalinen Spa (Huvilatie 2, Ikaalinen)
Sarjat:
9-vuotiaat   (8.6.2014 syntyneet ja nuoremmat)
12-vuotiaat (8.6.2011 syntyneet ja nuoremmat)
15-vuotiaat (8.6.2008 syntyneet ja nuoremmat)
18-vuotiaat (8.6.2005 syntyneet ja nuoremmat)
Yleinen (ei ikärajaa)
Veteraanisarja (yli 50-vuotiaat)
FOLK (ei ikärajaa)

Ohjelmistot

1- ja 2-rivisten sarjat
Kaksi suomalaista perinteistä 1- tai 2-riviskappaletta, joista toinen on polkka ja toinen vapaavalintainen tanssilaji. Tyyliin sopivat omat sävellykset ovat sallittuja.

5-rivisten sarjat
Kaksi suomalaista perinteistä harmonikkakappaletta, joista toinen on polkka ja toinen vapaavalintainen jenkka, masurkka, valssi, polska, marssi, foxtrot tai tango. Tyyliin sopivat omat sävellykset ovat sallittuja.

FOLK-sarja
FOLK-sarjaan voi osallistua vapaalla ohjelmistolla. Harmonikka voi olla vähärivinen, 5-rivinen tai pianoharmonikka. Ikärajaa ei ole. Ohjelmistona kaksi vapaavalintaista kappaletta uutta kansanmusiikkia tai maailmanmusiikkia tai omia, moderneja kansanmusiikkisävellyksiä.

Osallistumismaksua ei ole, mutta osanottajien on oltava Suomen Harmonikkaliitto ry:n jäseniä.

Ilmoittautuminen kilpailuun 15.4.2024 mennessä
ILMOITTAUTUMISAIKAA ON JATKETTU 17.5.2024 SAAKKA
sähköpostilla
osoitteeseen: toimisto@harmonikkaliitto.fi
mukaan nimi, osoite, puhelinnumero, syntymäaika, sarja, sekä soitettavat kappaleet tekijöineen.
Viite: Ilmoittautuminen Pelimannimestaruuskilpailuihin

Katso ilmoitus Pelimannimestaruuskilpailuista tästä

Kerro tapahtumasta muillekin

Tule mukaan toimintaan!