Harmonikansoiton Suomen Pelimannimestaruuskilpailut

04.07.2019

Ikaalinen

Suomen Harmonikkaliitto järjestää Harmonikansoiton Suomen Pelimannimestaruuskilpailut Sata-Häme Soi -juhlilla torstaina 4. heinäkuuta 2019 klo 10. Kilpailupaikka on Oma Tupa (Teinintie 4-6, Ikaalinen).

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty harmonikkakilpailu esittelee perinteisen harmonikkamusiikin hienoimmat sävelmät ja taitavimmat soittajat eri puolelta Suomea. Kilpailu on kiinni myös nykyajassa FOLK-sarjojensa myötä.
Kilpailussa menestyneet soittajat kutsutaan esiintymään Pelimannimestarit kautta aikojen -konsertteihin, joita järjestetään useilla paikkakunnilla ympäri Suomea ensi syksyn ja kevään aikana.

KILPAILUKUTSU

48. Suomen Pelimannimestaruuskilpailut torstaina 4.7.2019

Paikka: Oma Tupa, Ikaalinen (Teinintie 46)

1- ja 2-rivisten kilpailu

FOLK-sarja

5-rivisten kilpailu (myös pianoharmonikat)

Sarjat

Sarja I, 9-vuotiaat (5.7.2009 syntyneet ja nuoremmat)
Sarja II, 12-vuotiaat (5.7.2006syntyneet ja nuoremmat)
Sarja III, 15-vuotiaat (5.7.2003 syntyneet ja nuoremmat)
Sarja IV, 18-vuotiaat (5.7.2000 syntyneet ja nuoremmat)
Sarja V, yleinen (ei ikärajoitusta)
Veteraanisarja, yli 50-vuotiaille
FOLK, ikärajaton

Ohjelmistot

1- ja 2-rivisten sarjat
Kaksi suomalaista perinteistä 1- tai 2-riviskappaletta, joista toinen on polkka ja toinen vapaavalintainen tanssilaji. Omat tyyliin sopivat sävellykset ovat sallittuja.

5-rivisten sarjat
Kaksi suomalaista perinteistä harmonikkakappaletta, joista toinen on polkka ja toinen vapaavalintainen jenkka, masurkka, valssi, polska, marssi, foxtrot tai tango. Omat tyyliin sopivat sävellykset ovat sallittuja.

FOLK-sarja
FOLK-sarjaan voi osallistua vapaalla ohjelmistolla. Harmonikka voi olla vähärivinen, 5-rivinen tai pianoharmonikka. Ikärajaa ei ole. Ohjelmistona kaksi vapaavalintaista kappaletta uutta kansanmusiikkia (esim. suomalaista, pohjoismaista, irlantilaista) tai maailmanmusiikkia (esim. balkanilaista, klezmeriä, etelä-amerikkalaista) tai omia, moderneja kansanmusiikkisävellyksiä.

 

Ilmoittautuminen kilpailuun tulee tehdä 14.6.2019 mennessä

sähköpostitse osoitteella
toimisto(at)harmonikkaliitto.net

TAI

postitse osoitteella
Suomen Harmonikkaliitto
Kyrösselänkatu 3
39500 IKAALINEN

Ilmoittautumisessa on mainittava nimi, osoite, puhelinnumero, syntymäaika, sarja, (1-2-riviset vai 5-riviset) sekä soitettavat kappaleet tekijöineen.

Lähetämme kuittauksen ilmoittautumisesta.

 

Kerro tapahtumasta muillekin

Tule mukaan toimintaan!