Harmonikka 200 vuotta

23.03.2022 - 26.03.2022

Helsinki

Harmonikka 200 vuotta”, Sibelius-Akatemian harmonikkafestivaali Helsingin Musiikkitalon Camerata-salissa. Ohjelmassa mm. Maciej Frąckiewiczin mestarikurssi ja konsertti sekä Sibelius-Akatemian opiskelijoiden maisterikonsertteja.

Festivaalin oheistapahtuma tiistaina 22.3. Kampin Kappelissa Susanne Kujalan Das Wohltemperierte Klavier I -levyn julkaisukonsertti

 • Keskiviikko 23.3.
  Harmonikka 200 vuotta -festivaalin avajaiskonsertti

  klo 19 Camerata-sali, liput 15/10/5€
  Sibelius-Akatemian opiskelijoiden ja opettajien yhteisvoimin valotetaan harmonikan 200-vuotista taivalta ja harmonikkamusiikin laajaa kirjoa kansanmusiikista uusimpaan kamarimusiikkiin.
  Esiintyjinä:
  Leonardo Rojnic, harmonikka
  Senni Vesanen, kantele
  Mark Reid Bulatovic, kitara
  Myra Pranajaya, piano
  Jin Oh, resitoija
  Maria Kalaniemi, harmonikka
  Eero Grundström, harmoni
  Veli Kujala, harmonikka
  Tommie Black-Roff, harmonikka
  Erika Hammarberg, tanssi
 • Torstai 24.3.
  Minna Ristamäen maisterikonsertti “Varjoista”, jossa on teoksia mm. säveltäjiltä J.S. Bach, Sofia Gubajdulina, Martin Lohse ja Paavo Korpijaakko.
 • Perjantai 25.3.
  Sonja Vertaisen maisterikonsertti “Radioflakes”, jossa mm. Kimmo Hakolan uusi teos kitaralle ja harmonikalle. Muita säveltäjänimiä ovat mm. Atli Ingolfsson ja barokkisäveltäjistä Michel Corrette.
 • Lauantai 26.3.
  Kipinästä sointien juhlaan
  klo 13, Camerata-sali,vapaa pääsy
  Sibelius-Akatemian harmonikkaluokan perustaja professori Matti Rantasen 1970-luvulla aloittama yhteistyö suomalaisten säveltäjien kanssa on saanut aikaan musiikillisen ketjureaktion. Sen seurauksena on syntynyt ja syntyy jatkuvasti uusia teoksia, jotka löytävät harmonikasta uusia ilmaisumahdollisuuksia. Esiintyjinä Sibelius-Akatemian opiskelijoita, alumneja ja opettajia. Yhteistyössä Harmonikansoiton Opettajat ry:n kanssa.

 

 

Kerro tapahtumasta muillekin

Tule mukaan toimintaan!