Piazzolla-periodi meneillään Turussa

8.2.2022

Bandoneon-taituri ja mm. Vuoden Harmonikkataiteilija 2020 Sami Pirttilahti opettaa parhaillaan Turun Taideakatemian ja konservatorion opiskelijoita Turussa Piazzolla-periodilla. Tämän viikon kestävä kurssi päättyy perjantaina opiskelijoiden konserttiin, jossa kuullaan monipuolisesti Astor Piazzollan musiikkia. Konsertin esitykset ovat valmentaneet Mikko Luoma ja Sami Pirttilahti.

Konsertin solisteina ovat Sami Pirttilahti, bandoneon ja Milagros Samanamud Loli, sopraano. Sami soittaa konsertissa sekä pienemmissä kokoonpanoissa, että Sigyn Sinfoniettan solistina Astor Piazzollan konserton bandoneonille ja kamariorkesterille. Milagros opiskelee parasta aikaa laulua Taideakatemiassa. Hänen esittämänsä kappaleen Balada para un loco on sopraanolle sekä vaskisekstetille sovittanut Tatu Piitulainen. Konsertissa kuullaan tämän sovituksen kantaesitys.

– Tästä näyttäisi tulevan juhlaviikko. Samin opettaminen on kertakaikkiaan hienoa! Ja mikä tärkeintä: opiskelijoiden soitto paranee jokaisesta ohjeesta, hehkuttaa lehtori Mikko Luoma.

Perjantain 11.2. klo 19 Sigyn-salissa Turussa alkavaa konserttia pääsee kuuntelemaan paikan päälle. Lisäksi konsertti striimataan suorana YouTube-kanavalla: Taideakatemia Live. Konsertista lisätietoja Tapahtumakalenterissa

 

Kerro uutisesta muillekin

Tule mukaan toimintaan!