Vuoden Harmonikkataiteilija 2023 Harri Kuusijärvi

29.3.2023

Vuoden Harmonikkataiteilija 2023 on Harri Kuusijärvi

Suomen Harmonikkaliitto on valinnut Vuoden Harmonikkataiteilijaksi 2023 Harri Kuusijärven Rovaniemeltä. Kuusijärvi on ennakkoluulottomilla projekteillaan laajentanut käsitystä siitä, mihin kaikkeen harmonikka voi soittimena taipua. Vuoden Harmonikkataiteilija julkistettiin Harmonikkaristeilyllä 26.3.2023. Risteilyllä oli mukana lähes 1500 harmonikan ystävää.

Harri Kuusijärvi on uuden harmonikkamusiikin omaleimaisimpia tekijöitä. Hän on kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt populaarimusiikin saralla lukemattomien artistien kanssa ja kerännyt kiittäviä arvioita niin rock-, jazz- kuin maailmanmusiikin kriitikoilta albumeillaan eri yhtyeiden kanssa. Viime vuosina hän on keskittynyt erityisesti elektroakustiseen musiikkiin ja konserttiharmonikan elektroakustisten mahdollisuuksien kehittämiseen.

Kuusijärvi on noteerattu muun muassa Teosto-palkintoehdokkuudella vuonna 2020 ja Vuoden Klassinen -ehdokkuudella Emma Gaalassa 2022. Vuonna 2011 Kuusijärvi sai 2. palkinnon Arrasate Hiria -harmonikkakilpailussa, joka on yksi alan merkittävimmistä kansainvälisistä kilpailuista.

Vuoden Harmonikkataiteilija valittiin nyt kuudennen kerran. Tittelin haltija vie harmonikkamusiikin eloisaa ilmettä eteenpäin ja toimii esikuvana uusillekin harrastajille.

Kuva Stefan Bremer.

Kerro uutisesta muillekin

Tule mukaan toimintaan!